sobota, 6. december 2014

#1 Jalovčev ozebnik

Prva objava, prvi spust projetka 40spustov. Začela sva v dežju, ki naju je močil kar dolgo. Pod meliščem je začelo snežiti, vsak meter je snežilo močneje.. sicer je padal moker sneg, ampak, če je dol moker, mora bit gor suh. In je bil, skozi cel ozebnik pršič pa nekaj mehke klože, kar je za vzpenjanje sicer težje, ampak toliko bolje za smučanje, ki je bilo 1A.

   






2 komentarja:

  1. Spoštovani Simon,

    odločil si se za pogumen projekt. Spomil bi te na alpinistični pregovor:' Dober alpinist je star alpinist'. Namreč, za pridobitev gorniških izkušenj je potrebno varno preživeti veliko situacij za kar rabiš določen čas; bližnjic ni. Osebno poznam vrsto posameznikov, ki so gorništvo jemali dokaj športno in so jim se zgodile nesreče, ponavadi zaradi vrste napak v težkih situacijah. Če bo zdravja, bo tudi čas za vse kar si želiš.

    Želim ti varno bivanje v gorah!
    Vanja Starčević

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdravo,
      hvala za pošten in odkrit komentar. Se z vašim komentarjem povsem strinjam, vendar moram reči, da snežnih strmin nikoli nisem jemal kot trening ali nabiranje številk, višincev itd.., ampak sem na to vedno gledal kot nek privilegij, katerega moraš spoštovati, zanj delati in biti odgovoren. Teh ''40spustov'' mi je le ena od motivacij za redno obiskovanje zasneženih gora, predvsem pa za nabiranje in nadgrajevanje izkušenj.

      Hvala in srečno!

      Izbriši